Precíziós vízsugaras vágás

Precíziós vízsugaras vágás

A magasnyomású vízsugár számos anyagot képes elvágni a magas csőtorkolati sebességnek köszönhetően, mely elérheti a 3000km/h-t is.
A munka sebessége mindig függ az anyag vastagságától és keménységétől.
Annak érdekében, hogy az eszköz képes legyen gazdaságosan vágni extrém kemény anyagokat, mint pl. acélt, muszáj granulátumot használni a vízhez keverve.

A vízsugaras vágás ideális megoldás ha az anyag nem hevülhet fel a vágási folyamat során, vagy bizonyos elemek az anyagban sértetlenek kell hogy maradjanak (pl. acél háló a betonban).
Ezen előnyök mellett kiemelendő még a munkavédelem is, hiszen pl. műanyagok vágásánál nem keletkeznek mérgező gőzök vagy égéstermékek, melyek a hagyományos módszerek esetében elkerülhetetlenek lennének, és veszélyt jelenthetnek a dolgozók egészségére.

A vízsugaras vágásnál elvárás a tiszta vágási eredmény, melyek elérhetőek a Falch vezetősín rendszerével a "rail rob" géppel kombinálva. Kör alakú és íves vágások is gond nélkül elvégezhetők.

A Falch Hyjet fúvókája és a megfelelő magasnyomású gép nagyon sok anyagot tud vízzel, mindennemű adalékanyag hozzáadása nélkül elvágni.

Vissza